Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Tijdverdrijf voor in je weekend; zelf gyoza’s maken

Home Made Chefs

Ingrediënten voor de gyoza met kip:

  • 2 gekonfijte kippenbout, schoongemaakt en geplukt
  • 2 tn knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 tl five-spicepoeder 
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl wit sesamzaad
  • 2 el ketjap manis
  • 4 el hoisinsaus + extra om erbij te serveren
  • 24 dumplingvellen
  • Scheutje arachideolie 
  • 200 ml kippenbouillon

 

Extra nodig: Koekenpan met deksel.

 

Bereiding:

  1. Meng de geplukte kippenbouten, knoflook, lente-ui en rode peper met het five- spicepoeder, sesamolie, sesamzaad, de ketjap manis en de hoisinsaus. 
  2. Bestrijk de randjes van een dumplingvel met een beetje water en schep een lepel vulling in het midden van het dumplingvel. Vouw het deeg dicht tot gyozavorm. 
  3. Verhit een scheutje olie in een koekepan, bak de gyoza goudbruin. Blus af met de bouillon en doe de deksel op de pan. Stoom de gyoza in circa 4 minuten gaar.
  4. Serveer de gyoza’s met hoisinsaus.

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie