Bereidingstijd: 10-20 minuten / 4-6 personen

Groenten tempura met soja-limoendip

groenten tempura

Ingrediënten voor de groenten tempura: 

  • 40 milliliter rijstazijn
  • 40 milliliter mirin
  • 40 milliliter sojasaus
  • 1 limoen, rasp en sap
  • ½ eetlepel bruine suiker
  • ½ courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 6 oesterzwammen, steel verwijderd en gehalveerd 
  • ½ rode paprika, in reepjes gesneden
  • ½ groene paprika, in reepjes gesneden
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • 1 eidooier 
  • 2 deciliter ijskoud water
  • 100 gram bloem

 

Extra benodigdheden:
Frituur

 

Bereiden:

  1. Om de soja-limoendip te maken meng je de rijstazijn, mirin, sojasaus, limoenrasp en -sap en bruine suiker met een garde goed door elkaar. 
  2. De tempura maak je à la minute; De groenten die je kiest kun je vooraf al voorgesneden klaarleggen, maar het beslag maak je net voor het frituren. 
  3. Klop de eidooier door het ijskoude water en meng met een garde beetje voor beetje de bloem door het ei-watermengsel. Pak de oesterzwammen, plakjes courgette en de reepjes rode en groene paprika en wentel deze door het beslag.  Frituur de tempura groenten tot ze goudbruin zijn 
  4. Serveer de groenten tempura meteen na frituren met de dip. 

 

Tip: je kunt in principe alle groenten gebruiken in een tempura, maar afhankelijk van het soort groente kan het wel zijn dat je harde groenten eerst moet blancheren. Aan het tempurabeslag kun je ook smaakstoffen toevoegen als peper en zout of bijvoorbeeld kerriepoeder of chilipoeder. 

Uit het boek: Vega Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie