Ingrediënten voor groene shakshuka:
- 250 ml groentebouillon
- 200 gr broccoli
- 1 courgette
- 100 gr sperziebonen
- 100 gr tuinbonen
- 100 gr doperwten uit pot of diepvries
- 100 gr aspergetips
- 4 eieren
- 1 ui
- 2 tn knoflook
- 100 gr Griekse yoghurt
- Optioneel: 50 gr feta
Basisingrediënten op voorraad
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
Benodigdheden
Hapjespan of braadpan
Bereiding;
- Breng 250 ml bouillon in een braadpan of hapjespan aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes, maak de sperziebonen schoon en voeg deze toe aan de groentebouillon. Laat dit koken totdat al het water is verdampt.
- Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper 1 teentje knoflook en de ui fijn.
- Wanneer het water is verdampt voeg je een scheutje olie, de ui, de knoflook en de courgette toe aan de broccoli. Bak dit zo'n 3 minuten mee.
- Voeg daarna de asperges, doperwten en de tuinbonen toe en schep dit nog even goed door.
- Maak nu 4 kuiltjes in de groenten en breek boven elk kuiltje een ei. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Zet een deksel op de pan en laat de pan nog zo'n 15 minuten op laag vuur staan, totdat de eieren gaar zijn.
- Snijd ondertussen de rest van de knoflook erg fijn, roer door de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur, maak af met de Griekse yoghurt en evtentueel verkruimelde feta.
Tip! Wil je een wat 'vullendere' maaltijd? Serveer er dan wat naanbrood bij.