Groenten / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Hi-ha-healthy! Groene shakshuka

Home Made Chefs

Ingrediënten voor groene shakshuka:

  • 250 ml groentebouillon
  • 200 gr broccoli
  • 1 courgette
  • 100 gr sperziebonen
  • 100 gr tuinbonen
  • 100 gr doperwten uit pot of diepvries
  • 100 gr aspergetips
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 tn knoflook
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • Optioneel: 50 gr feta

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

Hapjespan of braadpan

 

Bereiding;

  1. Breng 250 ml bouillon in een braadpan of hapjespan aan de kook.
  2. Snijd de broccoli in roosjes, maak de sperziebonen schoon en voeg deze toe aan de groentebouillon. Laat dit koken totdat al het water is verdampt.
  3. Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper 1 teentje knoflook en de ui fijn.
  4. Wanneer het water is verdampt voeg je een scheutje olie, de ui, de knoflook en de courgette toe aan de broccoli. Bak dit zo'n 3 minuten mee.
  5. Voeg daarna de asperges, doperwten en de tuinbonen toe en schep dit nog even goed door.
  6. Maak nu 4 kuiltjes in de groenten en breek boven elk kuiltje een ei. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Zet een deksel op de pan en laat de pan nog zo'n 15 minuten op laag vuur staan, totdat de eieren gaar zijn.
  8. Snijd ondertussen de rest van de knoflook erg fijn, roer door de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  9. Haal de pan van het vuur, maak af met de Griekse yoghurt en evtentueel verkruimelde feta.

Tip! Wil je een wat 'vullendere' maaltijd? Serveer er dan wat naanbrood bij.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie