Brood / Bereidingstijd: 0-10 minuten / 4-6 personen

Lazy labneh met granaatappelpitten, sojabonen en basilicumolie

Sterre

We kunnen het weekend al ruiken en zeg nou zelf: wie weekend zegt, zegt borrel. Ditmaal delen we het recept van een Griekse yoghurtdip met granaatappel, sojabonen en basilicumolie met naanbrood on the side. Zelf noemen we het graag een lazy labneh, want het idee is hetzelfde, alleen de yoghurt is niet eerst uitgehangen. Dit maakt het tot één van de makkelijkste recepten op de borrelplank, bijvoorbeeld voor de spontane borrelaars onder ons. Binnen een minuut of 5 zet je deze heerlijke én bovendien gezonde snack klaar. Weer eens wat anders dan een frikandellenkontje in het vet en dat olijfje ernaast. 

 

Ingrediënten voor Griekse yoghurtdip met granaatappelpitten, sojabonen, basilicumolie en naanbrood

  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 10 gr verse basilicum
  • 50 gr verse granaatappelpitjes
  • 50 gr sojabonen
  • 1 1/2 tl zeezout
  • Naanbrood

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de basilicum grof en meng met de olijfolie. Zet aan de kant. Snijd de knoflook fijn. Bereid het naanbrood volgens de verpakking en snijd of scheur in grove stukken.
  2. Meng voor de dip de knoflook, zout en 3 el basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal. Besprenkel met de rest van de basilicumolie en verdeer de granaatappelpitjes en sojabonen eroverheen. Serveer met naanbrood.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie