Salades / Bereidingstijd: 40-50 minuten / 0-2 personen

Lekker vega: Gevulde paprika's met couscous

Danny

Ingrediënten voor de gevulde paprika's: 

  • 2 rode paprika’s, gehalveerd en zonder zaadjes
  • 2 deciliter groentebouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 200 gram couscous, in een ruime schaal 
  • 1 perzik, in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram geitenroomkaas, in fijne stukjes gebrokkeld
  • ½ bos platte peterselie, fijn gesneden
  • 1 eetlepel amandelen, geroosterd en fijngehakt
  • 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • 2 theelepel gedroogde oregano
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de gekoelde couscous met de perzikblokjes, geitenroomkaas, gesneden peterselie en geroosterde amandelen. 
  3. Vul de gehalveerde paprika’s met het couscousmengsel. Leg de plakjes mozzarella op de paprika’s en bestrooi de paprika’s met de oregano een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.
  4. Zet de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Tip: ook goed te bereiden op de BBQ. Ook lekker te serveren met een salade van veldsla en amandelen. 

 

Dit recept komt uit het boek: Vega Lekker

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie