Groenten / Bereidingstijd: 1+ uur / 0-2 personen

Gevulde Auberginerolletjes met geitenkaas en paprika

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • 2 oranje paprika’s (mag ook rood)
  • 2 aubergines 
  • 1 zakje komijnpoeder 
  • 1 bosje verse munt 
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gr wilde rucola
  • olijfolie 
  • zout en peper 

Kookgerei: Ovenplaat met bakpapier, plastic bak met deksel, keukenpapier, grillpan, prikkers. 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 240°C. Besmeer de paprika’s met olijfolie en rooster ze in de oven tot het velletje zwart geblakerd is. Dit duurt circa 20 minuten. 
  2. Haal de paprika’s uit de oven en plaats ze in een plastic bak met een deksel erop. Laat de paprika’s circa 30 minuten afkoelen. Hierna kun je gemakkelijk het velletje verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten. Snijd in reepjes. 
  3. Draai de temperatuur van de oven omlaag naar 170°C. 
  4. Snijd de kroon van de aubergines en snijd in 5-6 lange plakken. Bestrooi met zout en laat circa 30 minuten staan. 
  5. Droog de aubergines af met keukenpapier, besprenkel met olijfolie en 1 theelepel komijn. Grill in een grillpan tot ze gaar zijn, circa 5 minuten per kant. 
  6. Beleg elke plak aubergine met 3 blaadjes munt en een reepje paprika. Brokkel hier de geitenkaas overheen. Rooster circa 10 minuten in de oven, tot de geitenkaas begint te kleuren. 
  7. Bestrooi de aubergineplakken met rucola, breng op smaak met zout en peper en rol ze op. Prik vast met een prikkertje indien nodig.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie