Geroosterde Paprikasoep met Gnochetti

Een heerlijk recept voor geroosterde paprikasoep met een Italiaans tintje. Uiteraard kan de soep ook zonder de gnochetti geserveerd worden als voorgerecht of lunchgerecht. 

paprikasoep

Ingrediënten voor de paprikasoep: 

  • 6 rode paprika’s
  • 2 uien, gehalveerd, zonder schil
  • 2 stelen bleekselderij, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tak rozemarijn en/of tijm, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Scheutje Olijfolie
  • 1 liter groentebouillon 
  • 5 deciliter kookroom
  • Peper en zout, naar smaak
  • 70 gram gnochetti pasta
  • 1 handje bladpeterselie, fijngehakt

 

Extra benodigdheden:
Soeppan 

 

Bereiden:

  1. Rooster de rode paprika’s en de uien in een voorverwarmde oven op 220°C graden. De ui mag eerder uit de oven als deze zacht en iets verkleurd is. De paprika mag uit de oven als deze rondom geblakerd is. Leg de warme geblakerde paprika’s in een bak en dek ze af met aluminiumfolie. Als de paprika’s zijn afgekoeld kan het vel eraf gepeld worden en de zaadlijsten worden verwijderd.
  2. Fruit de bleekselderij, geroosterde ui, knoflook, rozemarijn/tijm en paprikapoeder in een scheutje olijfolie en voeg dan de gepelde paprika’s en tomatenpuree toe. Laat deze kort mee fruiten.
  3. Voeg de bouillon en de room toe en laat het geheel een half uur zachtjes koken. Pureer na het half uur de soep met een staafmixer en haal de soep indien nodig door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de gnocchetti volgens de instructie op de verpakking.
  5. Serveer de paprikasoep met de gnocchetti en gehakte bladpeterselie.

 

Het recept voor de paprikasoep komt uit het boek: Vega Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Meer lekkere soeprecepten? Klik dan hier. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest