Groenten / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 0-2 personen

Geroosterde bloemkoolburger met frisse yoghurtsaus.

Danny

Ingrediënten voor de bloemkoolburger:

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 theel kerriepoeder
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 kleine bloemkool
  • Olijfolie
  • 2 volkoren bollen, afgebakken en opengesneden
  • Tuinkers
  • 1 klein handje fijngehakte cashewnoten

Extra benodigdheden: Bakpapier. 

Bereiden:

  1. Verhit een scheutje olie in een pan op een matig vuur. Frituur hierin de sjalot, knoflook, gember, kerriepoeder en zonnebloemolie. Laat dit niet te veel verkleuren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie er doorheen roert. Breng op smaak met peper en zout. 
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd in plakken van circa 2 centimeter dik. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hier de bloemkoolplakken op. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. 
  4. Rooster de bloemkoolplakken circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om. 
  5. Besmeer de volkoren bollen met de kerrie-yoghurtsaus en leg hier de bloemkool op. Presenteer met verse tuinkers en cashewnoten. 

 

Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk.

Samenwerkingen: 

Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie