Bereidingstijd: 40-50 minuten / 0-2 personen

Geroosterde courgette met pompoenpuree van juutlovesfood

Gevulde courgette

Ingrediënten voor de gevulde courgette:

 

Geroosterde courgette:

  • 1 courgette, gehalveerd, zaden verwijderd (bewaar de courgettepulp voor later gebruik)
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 snufjes zwarte peper

 

Pompoenpuree (no waste):

  • Pompoenpulp van één pompoen
  • Courgettepulp van één courgette
  • 1 groot teentje knoflook, geraspt
  • 1 kleine rode ui, fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Toppings:

  • 2 handenvol fêto (fêta op plantenbasis) verkruimeld
  • 10 amandelen, geroosterd en fijngehakt
  • Enkele eetbare viooltjes (optioneel)

 

Benodigdheden:

Oven met bakplaat, koekenpan

 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wrijf beide courgethelften in met olijfolie, peper en zout.
  3. Rooster de courgette 25 minuten in de oven, met de vleeszijde naar beneden.
  4. Begin met het bereiden van puree door de ui en de knoflook in olijfolie te bakken tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de pompoen- en de courgettepulp toe en kook 2 minuten.
  6. Meng de pulp tot je een gladde of grove puree hebt, wat je maar wilt!
  7. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met de puree.
  8. Maak de courgette af met amandelkruimels, fêto en viooltjes.

Wil je meer recepten van Jutri? Neem dan een kijkje op haar pagina juutlovesfood

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie