Gepofte Banaan met Geroosterde Noten en Karamelsaus

Op 17 april is het Bananen Dag en wij hebben een superlekker recept voor jullie. In slechts 20 minuten zet je een heerlijk toetje op tafel, ideaal toch?

Wisten jullie dat er zelfs rode bananen bestaan en dat het na rijst, mais en tarwe het belangrijkste voedingsgewas ter wereld is? Logisch dat deze vrucht haar eigen dag verdiend! 

Onze Home Made Chefs gooien de bananenschil meestal direct weg, maar na het lezen van deze tip denk je daar wel twee keer over na, de schil van een banaan helpt namelijk heel goed tegen muggenbulten. Wrijf met de schil over de muggenbult(en) als je de jeuk niet meer kunt verdragen. Na een tijdje wordt de jeuk minder en verdwijnt uiteindelijk zelfs helemaal! Nu we het toch over de schil hebben, hoe pellen jullie een banaan? Wij pelden ze vroeger altijd verkeerd, maar nu doen wij het op de apenmanier! Benieuwd hoe dit moet? Check hier de how-to video.

Een drankje op zijn tijd kan nooit kwaad, maar het komt wel eens voor dat een van onze Home Made Chefs te diep in het glaasje kijkt en de volgende ochtend wakker wordt met een kater. Onze tip: neem een banaan! Door de hoge dosis magnesium neemt de hoofdpijn weg en onspannen de bloedvaten. De aanwezige suikers: fructose, glucose en sucrose geven het lichaam een energieboost. Bananen werken ook tegen ochtendhumeur en stress.
gepofte banaan

Ingrediënten voor de gepofte banaan met karamelsaus:

 • 50 gram gemengde noten
 • 2 bananen
 • 6 toffeesnoepjes
 • 50 gram bruine suiker
 • 1 eetlepel boter
 • 100 milliliter melk, opgewarmd

 

Extra benodigdheden:
Airfryer

 

Bereiden:

 1. Rooster de noten in circa 6 minuten goudbruin op 170°C graden in de Airfryer. 
 2. Snijd de bananen over de lengte een klein beetje in. Duw in de snee van de bananen per banaan 3 toffeesnoepjes. Zorg ervoor dat de schil van de banaan weer een beetje dicht kan. 
 3. Pof de banaan in circa 14 minuten op 180°C graden in de Airfryer.
 4. Maak ondertussen de karamelsaus door de bruine suiker en boter te zachtjes te verwarmen, als de suiker gesmolten is voeg je voorzichtig de opgewarmde melk toe. Laat dit kort doorkoken. 
 5. Serveer de bananen in de schil, vouw ze iets open en strooi daar de geroosterde nootjes over. Serveer er de saus bij en eventueel een lekkere bol ijs.

Voor meer toetjes neem een kijkje op deze pagina. 

Het recept voor de gepofte banaan komt uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie