Groenten / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Gepofte appel met andijvie en truffel-aardappelstamppot

Home Made Chefs

Ingrediënten

  • 2 Jonagold appels, zonder klokhuis en gehalveerd
  • 10 g roomboter
  • 1 el truffeltapenade
  • 500 g truffelaardappels, grove stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 krop andijvie, gewassen en in grove stukken

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

Kookpan, hapjespan, appelboor of parisienneboor, aardappelstamper

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de appel in met roomboter, peper en zout en de truffel tapenade. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met aluminiumfolie en zet voor 30 min in het midden van de oven. Verwijder na 15. min het folie.
  2. Kook ondertussen de truffelaardappel gaar in 15 minuten. Voeg de margarine toe en stamp deze tot een grove stamppot.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan of wok en roerbak de knoflook en de ui. Voeg daarna de uitgelekte andijvie toe en bak deze 5 minuten mee tot de andijvie geslonken is. Breng de andijvie op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de truffel-aardappelstamp met de gestoofde andijvie en daarop de gepofte appel.

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie