Gemberkip met Shanghai Paksoi

De Vietnamese keuken herken je door de harmonie van smaken. Deze wok gemberkip met Shanghai Paksoi is op deze keuken geïnspireerd!  

Gemberkip

Ingrediënten voor de gemberkip met Shanghai paksoi 

  • 200 gram kippendijfilet
  • 3 tenen knoflook
  • 3 centimeter gember
  • 1 rode peper
  • 3 Shanghai paksoi
  • Arachideolie
  • 100 milliliter sterke kippenbouillon
  • 200 milliliter romige kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 lente-ui

Extra benodigdheden:
Wok
Kookpan
Rasp

Bereiden:

  1. Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes.
  2. Pel en hak de knoflook, schil en rasp de gember en snijd de rode peper fijn. 
  3. Halveer de paksoi, verhit een scheut arachideolie in de wok en wok de paksoi op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar, breng op maak met zout en peper. Haal uit de wok en houd apart. Veeg de wok schoon.
  4. Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak de kipreepjes in circa 2 minuten goudbruin en gaar.
  5. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en wok circa 1 minuut mee.
  6. Breng op smaak met een beetje zout.
  7. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe.
  8. Halveer de limoen en breng het gerecht op smaak met limoensap en bruine suiker.
  9. Snijd de lente-ui in schuine stukken en verdeel over de wokshotel. 

Serveer de Vietnamese gemberkip met de paksoi, lente-ui en gekookte rijst.
Meer recepten voor hoofdgerechten? Klik hier!

Deze heerlijk kip met gember en paksoi uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest