Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Gegrilde asperges met hazelnootboter en parmezaanse kaas puree

Gegrilde asperges

Ingrediënten voor de gegrilde asperges: 

  • 10 witte asperges, geschild
  • 10 groene asperges
  • 300 gram pureeaardappelen, geschild en gewassen
  • 100 milliliter warme melk
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, en een beetje extra
  • Peper en zout, naar smaak
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt
  • 100 gram boter
  • Handje rucola

 

Extra benodigdheden:
Airfryer

 

Bereiden: 

  1. Kook de witte asperges circa 3 minuten, ze mogen iets harder dan beetgaar blijven. Laat ze daarna afkoelen. De groene asperges kunnen rauw gegrild worden.
  2. Maak een puree van de geschilde aardappelen. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze kort droogstomen. Pureer de aardappelen met een pureeknijper en meng er daarna de warme melk en geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Maak de puree op smaak met peper en zout naar wens.
  3. Ondertussen kunnen de asperges in de Airfryer gegrild worden; besprenkel de asperges met een klein beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze op het grillrekje van de airfryer en grill ze circa 8 minuten op 190°C graden. 
  4. Maak ondertussen de hazelnotenboter door de hazelnoten en boter samen in een klein pannetje te verhitten en bruin te laten verkleuren. Voeg hieraan een klein beetje zout toe. 
  5. Serveer de puree met de asperges, hazelnotenboter, een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en wat rucola blaadjes. 

 

Wij hebben nog veel meer lekkere recepten uit de Airfryer. Je vindt al deze recepten op onze Airfriday pagina.

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest