Gegrilde Ananas met snelle Chocolademousse

Op 3 april is het Chocolademousse Dag, een dag die onze Home Made Chefs natuurlijk niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Het is natuurlijk ook het perfecte excuus om vanavond chocolademousse als toetje te eten, of gewoon als lunch of de hele dag door! Wij hebben voor jullie een heerlijk recept met ananas en chocolademousse uit de airfryer. Niet in het bezit van een airfryer? Geen probleem! Je kunt ook een oven gebruiken. 

gegrilde ananas met chocolade mousse

Ingrediënten voor de gegrilde ananas en de chocolademousse:

 • 75 gram melkchocolade
 • 25 gram pure chocolade
 • Snufje zout
 • 200 milliliter slagroom
 • 4 plakken ananas, zonder schil en kern
 • 1 sinaasappel, rasp en sap
 • 3 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels amandelschaafsel
 • 1 eetlepel water
 • 1,5 eetlepels suiker
 • Blaadjes munt, om te garneren

 

Extra benodigdheden:
Pannetje
Mengkom
Spatel
Airfryer of oven

 

Bereiden:

 1. Smelt de chocoladesoorten samen au bain-marie; verwarm in een klein pannetje een bodempje water, hang hierboven een mengkom met de chocolade. De stoom die tegen de mengkom slaat zal de chocolade rustig laten smelten. Klop ondertussen de slagroom lobbig, net niet stijf, met een garde. 
 2. Als de chocolade gesmolten is kun je de mengkom van het warme stoompannetje nemen en er meteen de slagroom doorheen spatelen. Meng er ook een klein snufje zout doorheen. Zet de mengkom met chocolademousse in de koelkast en laat dit minimaal een uur opstijven.
 3. Meng het amandelschaafsel met een eetlepel water en een eetlepel suiker, schep dit op een bakpapiertje en duw dit dun uit. Bak dit in de airfryer in circa 8 minuten op 150°C goudbruin. 
 4. Maak een sausje van de sinaasappelrasp en het sap, door deze te koken met de 3 eetlepel suiker. Laat dit kort opkoken en laat het sausje daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
 5. Als de chocolademousse is opgesteven kun je de ananasplakken grillen in de Airfryer. Leg ze op het rekje en grill ze in circa 12 minuten op 200°C. 
 6. Serveer de gegrilde plakken ananas met de chocolademousse, de amandelkoekjes en de sinaasappelsaus. Garneer met wat muntblaadjes.

 

Tip: Je kunt diverse harde fruitsoorten grillen in de Airfryer.

Het recept voor de gegrilde ananas met chocolademousse kom uit het boek: Airfryer

Net zoals wij gek op ananas? Onze Home Made Chefs hebben nog veel meer lekkere recepten met deze zoete tropische vrucht. 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie