Pasta / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 4 personenen

Gebakken gnocchi met pikante tomatensaus en Parmezaan

Sterre

Dit kazige gnocchi recept kan eigenlijk niet makkelijker. Met maar 5 ingrediënten op de receptenkaart vlieg je door de supermarkt én je eigen keuken heen. 

HMC Sterre: 'Er zijn zo een paar van die recepten waar je voor valt. Een head over heels, unconditionally kinda love. En dit is er zo een, opslag verliefd na de eerste hap. Verliefd? Op zo'n makkelijk eenpansrecept, met krap aan 5 ingrediënten? Ik hoor het je denken. JA! Volmondig ja! Dat is het geweldige aan de Italiaanse keuken (en misschien het slechte van mij), want meer heb ik niet nodig. Pasta en kaas, dan ben je al een heel eind onderweg naar m'n hart. Gooi er basilicum en tomaat bij en je hebt me, maak me wild met knoflook en ik ga nooit meer weg. En dan ooit nog durven zeggen dat ik moeilijk ben? Nee, dat dacht ik'.  

Dit prachtige servies koop je hier.

 

Ingrediënten voor gebakken gnocchi met pikante tomatensaus en Parmezaan

  • 800 gr Mutti Pastasaus Peperoncino
  • 1000 gr Gnocchi (De Cecco)
  • 90 gr Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 10 gr basilicum + extra voor garnering
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

 

Ingrediënten op voorraad

  • Peper & zout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

Hapjespan

 

Bereiding

  1. Ris de blaadjes van de basilicum af, hak de steeltjes fijn en snijd de blaadjes in reepjes. Bak de knoflook in een scheutje olijfolie kort, voeg de gnocci en steeltjes van de basilicum toe. Bak de gnocchi 2-3 minuten aan iedere kant goudbruin.
  2. Voeg de pikante pastasaus toe en laat 2-3 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout, voeg de helft van de Parmezaan toe, samen met de helft van de basilicum blaadjes en roer nog eens door. Serveer de gnocci en maak af met extra Parmezaan en basilicum.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie