Garam masla curmble met verse ananas en rode peper

Denise

Ingrediënten voor de garam masala:

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 verse rijpe ananas
  • 1 vanillestokje
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 rode peper

Ingrediënten voor het kruimeldeeg

  • 100 gr bloem
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 tl garam masala
  • 100 gr gezouten boter in blokjes, 10 minuten voor gebruik uit de koelkast gehaald

Ingrediënten voor de topping

  • 4 el crème fraîche

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden op hetelucht. 

2. Snijd de ananas los van de schil en verwijder de harde binnenkant. Snijd blokjes van 1,5 centimeter dik. 

3. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en verwijder met de achterkant van een mes het merg. Voeg het merg samen met de suiker en een rode peper in dunnen ringetjes bij de ananas in een kom en hussel goed door. 

4. Vet een ovenschaal of vier eenpersoonsschaaltjes in en verdeel het ananas mengsel hierover. 

5. Meng de droge ingrediënten van het kruimeldeeg. Voeg de blokjes boter toe en wrijf het met je handen totdat de boter goed is opgenomen. Verdeel het kruimeldeeg over de ananas. Bak de crumble 40 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin is. 

6. Laat de crumble licht afkoelen en serveer met een eetlepel crème fraîche per persoon.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie