Pasta / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Fregola met tomaat, garnalen en burrata

Sterre

Ben je al bekend met fregola? Voor enkelen van ons een nieuwkomer. Fregola is een pastasoort uit Sardinië en heeft wat weg van parelcouscous. In feite wordt fregola ook wel 'Sardijnse couscous' genoemd. Het wordt gemaakt door water op durumtarwemeel te sprenkelen en het vervolgens in een cirkelvormige beweging te rollen tot het meel zich in onregelmatige kleine balletjes vormt. Dit proces legt ook meteen uit waar deze pasta zijn naam aan te danken heeft, namelijk: het woord 'fregola' wat in het Latijns 'wrijven' betekent. 

Om deze - voor ons nieuwe - pasta uit te proberen maakten we er een recept waar je spontaan van gaat watertanden. Tomaat, garnalen en burrata: een heavenly trio! Om 'm een beetje pit te geven voegden we chilivlokken aan toe en de anijs-achtige smaak is afkomstig van gekneusd en geroosterd venkelzaad. Nog een leuk voordeel: het is een eenpansmaaltijd, dus lekker veel eten, weinig afwassen én super snel klaar! Druipt het kwijl al langs je kin? Lees dan snel verder!

 

Ingrediënten voor fregola met tomaat, garnalen en burrata:

  • 400 gr garnalen met kop (of 250 gr gepeld)
  • 125 gr fregola pasta
  • 250 ml groente bouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 1 tl chiliflakes
  • 2 tl venkelzaad, getoast en gekneusd
  • 5 tenen knoflook
  • 1 burrata
  • 2 el groene pesto
  • Optioneel: watercress

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en zout 
  • Olijfolie 

 

Benodigdheden

Hapjespan

 

Bereidingswijze:

  1. Pel 3 tenen knoflook, hak deze fijn, meng de helft met een scheutje olijfolie en laat de garnalen hier in marineren. Minimaal 1 uur of bereid ze een dag van tevoren voor extra smaak.
  2. Pel de ui en de overgebleven knoflook snijdt deze fijn. 
  3. Bak de garnalen gedurende 3 minuten op hoog vuur in de pan. Haal de garnalen uit de pan en leg ze apart op een bordje.
  4. Verhit in dezelfde pan een scheut olijfolie. Bak de ui, knoflook, chiliflakes en venkelzaad tot de ui een beetje bruin kleurt. 
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak gedurende 2 minuten. Blus af met tomatenblokjes en de groentebouillon.
  6. Breng de saus aan de kook en voeg de fregola toe aan de tomatensaus. Kook de fregola in ca. 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg na ca. 8 minuten de garnalen toe.
  8. Serveer de fregola en verdeel de burrata en pesto over het gerecht.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest