Foccacia met vijgen, geitenkaas en parmaham

focaccia met vijgen

Ingrediënten voor de foccacia met vijgen: 

  • 5 verse vijgen, ieder in 6 stukken gesneden of 10 gedroogde vijgen ieder in 2 á 3 stukken gesneden 
  • 2 deciliter port
  • 200 gram suiker
  • 1 focacciabrood, in 10 dunne plakken gesneden
  • 150 gram geitenroomkaas, in 30 stukjes gebrokkeld
  • 10 plakjes parmaham
  • Olijfolie
  • Beetje honing
  • 1 handje rucola
  • 50 gram walnoten, fijngehakt

 

Extra benodigdheden:
Bakplaat
Bakpapier

 

Bereiden:

  1. Als er vanwege het seizoen geen verse vijgen zijn, kun je gedroogde vijgen erg goed als alternatief gebruiken. Kook de gedroogde vijgen in port en suiker, tot dit vocht stroperig wordt. Snijd daarna, als ze gekoeld zijn, de vijgen in 2 á 3 dunne plakjes. 
  2. Leg de stukken focaccia op een ovenschaal met bakpapier. Op ieder stuk leg je 2 á 3 stukjes vijg met daartussen een stukje geitenroomkaas. Verdeel de parmahamplakjes over de focaccia’s. 
  3. Besprenkel de belegde focaccia’s met olijfolie en een beetje honing.
  4. Bak de focaccia’s in de oven op 180 °C graden goudbruin.
  5. Serveer de focaccia’s met de rucola en de fijngehakte walnoten.

Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie