Bereidingstijd: 1+ uur / 0-2 personen

Flammküchen met kerrie en garnalen

Onze Home Made Chefs zijn fan van pizza’s en flammküchen, ze zijn gemakkelijk te bereiden en het is een feestje om pizza te eten. Hoe leuk is het om meerdere pizza’s te maken en dan lekker met vrienden te eten, zo kan iedereen proeven van de verschillende soorten pizza’s!

flammküchen met garnalen

Ingrediënten voor de flammküchen: 

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 centimeter gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • ½ theelepel gedroogde chiliringetjes 
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 deciliter zonnebloemolie
  • 2 eetlepels crème fraîche 
  • 20 gram prei, in ringen gesneden
  • 100 gram geschoonde kleine scampi
  • 50 gram gruyère, geraspt 
  • Peper en zout, naar smaak

 

Bereiden:

  1. Verwarm langzaam de ui, gember, knoflook, chiliringetjes en kerriepoeder in de zonnebloemolie. Als de ui zacht en glazig wordt, mag het mengsel van het vuur. Laat dit afkoelen. 
  2. Zeef het afgekoelde het kerrie-ui mengsel en bewaar de kruiden. De olie bewaar je om deels na het bakken over de flammküchen te sprenkelen. Van de uitgezeefde kerrie en ui meng je een lepel door de crème fraîche. 
  3. Besmeer de flammküchenbodem met de kerrie-crème fraîche. Beleg met de prei, scampi en gruyère. Bestrooi nog met wat peper en zout naar smaak.  
  4. Bak de flammküchen in circa 10 minuten in voorverwarmde oven van 250°C graden. 
  5. Schenk na het bakken nog wat kerrieolie over de flammküchen.

 

Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest