Drankjes /

Doe mee met de Limoncello Challenge van The Lemon Kitchen!

The Lemon Kitchen Kookboek!

Onze vriendin en Home Made Chef Jadis, bekend van The Lemon Kitchen heeft sinds kort haar eerste eigen kookboek uit. In dit kookboek staat de heerlijke citroen centraal. In het boek maak je kennis met de veelzijdigheid van de citroen. Niet alleen is 'ie onzettend gezond, maar hij opent ook een wereld vol smaaksensaties. Bak vlees en vis malser dan ooit tevoren, geef groente een verrassende twist, of brouw je eigen limoncello. 

 

Limoncello Challenge

En limoncello maken is precies wat wij ook hebben gedaan. Toen Jadis ons vertelde over haar #limoncellochallenge konden wij niet anders dan meedoen uiteraard! Wij zijn aan de slag gegaan met het limoncello recept van The Lemon Kitchen, en delen het recept met jou zodat jij ook mee kunt doen! Dan kunnen we bij de start van de zomer proosten met een zonnig glaasje ijskoude limoncello. Lees snel verder voor het recept! 

Alles over de limoncello challenge lees je hier! 

 

 

 

Het recept voor Limoncello

Jadis: "Limoncello is verrukkelijk, vooral in de zomer. De smaak is fris, romig zelfs. Dit komt doordat je citroenschillen vier weken in 96% alcohol laat trekken. De etherische oliën laten dan pas écht goed los en trekken heerlijk in de alcohol. Wat ik vooral mooi vind aan het maken van limoncello, is dat je de lichtgele, troebele kleur niet verwacht. Die zie je pas als je de alcohol (zonder schillen) mengt met het suikerwater. De etherische oliën kunnen zich niet mengen met water, waardoor je een chemische reactie krijgt – met deze prachtige pastelgele kleur als gevolg. Proost!"

Ingrediënten:

 • 15 middelgrote of 13 grote biologische citroenen (circa 300 gra citroenschillen)
 • 1 liter alcohol (96%)*
 • 1,5 liter bronwater
 • 600 gram biologische kristalsuiker

*96% alcohol koop je bij de groothandel. Deze zijn gedurende de Coronamaatregelen vrij toegankelijk voor consumenten. 

Extra nodig: Weckpot (2-3 liter), 3 liter flessen, dunschiller, zeef. 

Bereiden:

 1. Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je het geel schilt (de zeste) en zo min mogelijk wit meeneemt, want van het wit wordt de limoncello bitter. Van de overgebleven geschilde citroenen kun je citroenjam maken. 
 2. Doe alle citroenschillen in een weckpot en voeg hier 1 liter alcohol aan toe. Sluit deze goed af en zet de pot 4 weken weg op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in een berging of kast. 
 3. Schud minimaal drie keer per week de weckpot waardoor de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.
 4. Na 4 weken zeef je de citroenschillen eruit, die dan helemaal hard zijn geworden en hun smaak en etherische oliën hebben afgestaan aan de alcohol. Vang het overgebleven alcoholsap op. 
 5. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij het alcoholsap. 
 6. Roer door en verdeel dan de limoncello over glazen flessen die je goed kunt afsluiten en bewaar de limoncello in de vriezer. Door de circa 33% alcohol bevriest de limoncellolikeur niet. 
 7. Serveer in een shot- of borrelglaasje.

 

Tip: Limoncello kun je maken met 0% afval. Van alles dat je overhoudt kun je namelijk citroenjam maken. Het recept voor citroenjam kun je in het Lemon Kitchen kookboek vinden. 

 

Wil je the Lemon Kitchen kookboek in huis halen? Je bestelt 'm hier!

 

Doe jij mee met de limoncello challenge? Laat het ons zien, dat vinden we leuk! Gebruik #limoncellochallenge en tag @homemadechefsnl en @thelemonkitchennl! 
Dan kunnen we bij het begin van de zomer proosten met een glaasje zelfgemaakte limoncello. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie