Sauzen / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Dit recept wil je hebben! Verse Sambal.

Danny

Dit is hèt gerecht dat je moet opslaan en opnieuw en opnieuw gaat gebruiken. Dit is namelijk de sambal van oma Irene!

Ingrediënten: 

  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 10 rode pepers
  • 6 rode rawits (kleine pittige pepertjes)
  • 4 grote tomaten
  • 1 cm laos
  • mespuntje trassi (garnalenpasta)
  • 1 theelepel gemberpasta
  • zonnebloemolie
  • 1 serehstengel (citroengras)
  • 3 daun djeroek poeroet (limoenblad)

Extra nodig: Foodprocessor. 

sambal

Bereiden: 

  1. Pel en snijd de uien en knoflook in stukken. Snijd de pepers, tomaten en laos in stukjes.
  2. Maal voor de boemboe de uien, knoflook, pepers, laos, trassi en gemberpasta tot pasta in een foodprocessor.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de boemboe met de sereh, daun djeroek poeroet en tomaten tot de tomaten zijn stukgekookt en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met een beetje zout en voeg, als de sambal te heet is, een beetje suiker toe.

 

Dit recept komt uit het boek: Zoals Alleen Oma Dat Kan.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest