Brood / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Desembrood met gegrilde geitenkaas met honing en appelkappertjes

Home Made Chefs

Ingrediënten voor desembrood met geitenkaas, honing en apppelkappertjes:

  • 4 plakken donker desembrood of roggebrood
  • 150 gr gerijpte geitenkaas
  • 2 el honing
  • 12 appelkappertjes
  • 20 gr pompoenpitten
  • 4 el roomkaas
  • 1 tl dijonmosterd

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Grillpan of tosti-ijzer, oven met grillstand.

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C op de grillstand.
  2. Meng voor het smeersel de roomkaas met de mosterd en 1 eetlepel honing.
  3. Toast de pompoenpitjes in een droge pan tot ze flink beginnen te verkleuren.
  4. Snijd geitenkaas in 8 plakjes en leg deze op een ingevette bakplaat.
  5. Smeer de geitenkaas aan de bovenkant in met honing en plaatst deze ca. 5 minuten onder de grill tot de boven licht begint te verkleuren.
  6. Smeer de plakken brood in met olijfolie, peper en zout en toast deze kort tussen tosti-ijzer of grillpan.
  7. Smeer de getoaste broodplakken warm in met de honing-mosterdroomkaas en leg hierop de plakken geitenkaas.
  8. Snijd de appelkappertjes in plakjes en decoreer hier samen met de pompoenpitjes de broodjes mee.

Gek op geitenkaas? Probeer ook eens deze geitenkaastosti op notenbrood.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie