Rijst / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 4 personenen

Curried aubergines met rijst en papadums

Denise

 

Geïnspireerd op de stuffed curried aubergines uit Jamie Olivers' Veg, maar dan een stukkie simpeler. Wij brachten het aantal ingrediënten flink terug en het leuke: je hebt er waarschijnlijk al een hoop van in huis. Een gezonde, makkelijke, doordeweekse maaltijd én weer even wat anders dan de gewone curry madras.

Wil je het graag vegan houden? Gebruik dan de Alpro mild & creamy in plaats van normale yoghurt. 

 

Ingrediënten voor 4 curried aubergines

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el madras kruidenpasta
  • 2 el pindakaas
  • 400 g kokosmelk
  • 250 g cherrytomaten, in kwarten
  • 8 kleine aubergines of 4 grote
  • 400 g basmatirijst
  • 8 pappadums
  • 4 el yoghurt
  • Optioneel: koriander

 

Basisingrediënten op voorraad

  • 1 el plantaardige olie

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snipper de ui en fruit deze in de olie en madras kruidenpasta. Voeg vervolgens de pindakaas, kokosmelk en cherrytomaten toe en laat de currysaus 3 minuten pruttelen. 
  3. Snijd ondertussen de aubergines in. Doe dit in de lengte in kwarten en laat ze aan het einde aan elkaar zitten. Leg de aubergines in een ovenschaal en schenk de currysaus er overheen. Bak de aubergines 15-20 minuten in de oven en serveer met de rijst, yoghurt, koriander en pappadums. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie