Brood / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Crostini’s met ricotta en gepofte cherry tomaten

Home Made Chefs

Ingrediënten voor de crostini's met ricotta en gepofte cherry tomaten:

  • 1 stokbrood
  • 250 gr cherry tomaten (diverse kleuren)
  • 250 gr ricotta
  • 2 el citroensap
  • 1 el rode pesto
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

 

Benodigdheden

Bakplaat en bakpapier

 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de tomaatjes op een bakplaat en bedruppel ze met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in de oven voor 10 tot 15 minuten.
  3. Meng in een kom de ricotta en citroensap door elkaar. Voeg peper en zout toe en zet apart.
  4. Meng de rode pesto met 2 eetlepels olijfolie en meng goed door. 
  5. Snijd het stokbrood in schuine plakken zodat je een groter oppervlakte hebt om te beleggen.
  6. Rooster de plakken met een broodrooster of een grill.
  7. Verdeel een flinke dot ricotta over de plakken stokbrood en leg er wat van de geroosterde tomaatjes op.
  8. Druppel de rode pesto-olie over de broodjes. Garneer eventueel af met basilicum of tijm. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie