Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Crêpes Suzettes met een scheutje sinaasappellikeur

Home Made Chefs

Ingrediënten 

Flensjesbeslag

  • 200 g bloem
  • 20 g suiker
  • mespunt zout
  • 450 ml melk
  • 4 eieren
  • 50 g boter, gesmolten

Suzettesaus 

  • 75 g suiker
  • 50 g roomboter 
  • 4 sinaasappels
  • 1 citroen

 Overig

  • 4 bollen roomijs

 

Bereiding

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg al roerend door de melk, zorg dat je geen klontjes krijgt. Voeg de eieren en vervolgens de gesmolten boter toe. 
  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een antiaanbakpan. Bak flinterdunne flensjes tot het beslag op is. 
  3. Karamelliseer voor de saus beetje bij beetje de suiker. Voeg de boter toe en roer door. Voeg de rasp en sap toe van 2 sinaasappels en 1 citroen.  Kook even door tot een gladde saus. 
  4. Schil de overige sinaasappels en snijd de partjes eruit. Voeg toe aan de saus. Serveer de saus bij met de warme flensjes en serveer met een bol vanille-ijs. 

 

Tip

Je kunt de flensjes prima van te voren maken. Wil je ze lang bewaren? Vries ze in maar zorg dat er tussen elk flensje een laagje plasticfolie ligt en verpak ze goed, anders drogen ze uit.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie