Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 6-8 personeen

Donna Hay's chocolade-s’more-meringuetaart

Kookboeken

Wij zijn absoluut de grootste fans van Donna Hay. Ik bedoel kijk nou, dit plaatje alleen al zorgt ervoor dat je door je computer/laptop/telefoon wil kruipen om deze chocolade-s'mores-meringuetaart te eten - eerder vreten -. Wie wil er nou niet in zo'n kort mogelijke tijd deze hele taart ongegeneerd naar binnen duwen. En oh, tipje van de sluier: hij smaakt echt zoals-ie eruit ziet. Wonderfull dus.

Het allerleukste? Dat deze taart vanavond, nee vanmiddag nog op jouw aanrecht kan staan. Een waar eetbaar kunstwerk helemaal gemaakt door jou. Laat de schoonheid je niet afschrikken, want het is minder moeilijk dan de foto doet lijken.

 

Ingrediënten voor een chocolade-s’more-meringuetaart:

 • 250 g kant-en-klare moutkoekjes (plain sweet malt biscuits, te koop in webwinkels; eventueel vervangen door andere biscuitjes)
 • 125 g ongezouten boter, gesmolten
 • 600 g pure chocolade, in stukjes
 • 375 ml single cream* (kookroom)

marshmallow-meringuetopping

 • 440 g fijne kristalsuiker
 • 1⁄2 theelepel wijnsteen
 • 125 ml water
 • 150 ml eiwit (ongeveer 4 eieren), op kamertemperatuur

+ Meringues maken is een kunst op zich. Weeg de eiwittenzorgvuldig af, want denk eraan: niet alle eieren zijn even groot.

 

Benodigdheden

Foodprocessor, taartvorm 18 cm, sauspan, keukenmachine, keukenbrander

 

Bereiding:

 1. Maal de koekjes fijn in een foodprocessor. Voeg de boter toe en draai tot alles is gemengd. Druk het koekjesmengsel met de bolle kant van een lepel op de bodem van een ronde taartvorm van 18 cm (1 liter). Zet tot gebruik in de koelkast.
 2. Verwarm de chocolade en room al roerend in een middelgrote sauspan op laag vuur tot je een gesmolten, gladde massa hebt. Schenk in de vorm en zet 45 minuten in de koelkast of tot de massa is opgestijfd.
 3. Breng voor de topping 330 g suiker, de wijnsteen en het water in een kleine sauspan op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat zonder te roeren 3–4 minuten iets inkoken tot je een siroopachtig mengsel hebt.
 4. Klop de eiwitten in een keukenmachine op de hoogste stand tot zich zachte pieken vormen. Voeg nu steeds 1 eetlepel tegelijk van de rest van de suiker toe en klop 30 seconden voor je de volgende schep suiker toevoegt. Schraap de wanden van de kom schoon. Schenk nu geleidelijk, in een dun, gestaag straaltje en met de keukenmachine nog steeds op de hoogste stand, de suikersiroop erbij en klop nog 3–4 minuten of tot je een stevige, glanzende massa hebt.
 5. Schep de meringue op de taart. Verhit even met een kleine keukenbrander of zet de taart 30 seconden onder de grill, zodat de meringue bovenop karamelliseert. Snijd in punten en dien op

 

Dit recept is afkomstig uit het boek Modern Baking van Donna Hay.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie