Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 8+ personen

Chocolade droomtaart van juutlovesfood

Deze chocoladetaart van Juutlovesfood is er eentje voor in de boeken. Niet alleen omdat hij super mooi is, maar ook super lekker, en ook nog eens plantaardig!

chocoladetaart vegan

Ingrediënten voor de chocoladetaart:

Korst:

  • 250 gram hazelnoten, geroosterd
  • 100 gram zachte dadels, ontpit
  • 2 eetlepels kokosolie, vloeibaar
  • 2 eetlepels tahini
  • 3 snufjes fijn Keltisch zeezout

Chocoladeroom:

  • 300 milliliter kokosmelk
  • 100 gram santen, verzacht (au bain-marie)
  • 160 milliliter cacao
  • 160 milliliter ahornsiroop
  • 2 eetlepels kokosolie, vloeibaar
  • 2 eetlepels tahini­­ 

Roze cashew crème:

  • 150 gram rauwe cashewnoten, een nacht geweekt
  • 100 milliliter water
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 snufjes fijn Keltisch zeezout
  • 1 eetlepels bietenpoeder

Bereiden:

  1. Begin met het bedeken van de cakevorm met een bakpapiertje.
  2. Meng in een high-speed blender alle ingrediënten voor de korst tot een plakkerige deegachtige consistentie. Tip: voeg een klein beetje water toe om de juiste consistentie te krijgen. Voeg eerst een eetlepel toe en wacht tot deze geheel is opgenomen door het deeg, voordat je nog een eetlepel water toevoegd.
  3. Maak van het deeg een mooie bodem in de cakevorm en leg deze opzij.
  4. Bereid de chocoladeroom door alle ingrediënten, behalve de kokosolie, tot een romig geheel te mengen. Giet vervolgens de kokosolie door de chocoladeroom, terwijl de blender op de laagste stand staat.
  5. Giet de chocoladeroom over de korst en zet vervolgens de taart 5 uur in de vriezer om op te stijven.
  6. Bereid de roze cashew crème door alle ingrediënten tot een gladde crème te mengen.
  7. Giet de roze cashew crème over de bevroren cake en zet de cake opnieuw in de vriezer
  8. Om de cake in mooie stukjes te kunnen snijden, haal je de cake uit de vriezer en laat je hem 15 minuten rusten voordat je hem snijdt. Tip: maak het mes voordat je de taart gaat aansnijden warm met kokend water, zo glijdt het mes door de taart.

 

De taart is geschikt om in de vriezer te bewaren. Haal de taart 25 minuutjes voor het consumeren uit de vriezer. 

Wil je meer recepten van Jutri? Neem dan een kijkje op haar pagina juutlovesfood

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest