Chinese tomatensoep met miso en kip

Ingrediënten voor Chinese tomatensoep met miso en kip

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kipfilets
  • 2 el azijn
  • 4 el Easy Miso pasta van Itsu
  • 6 el appelstroop
  • 1 tl sambal
  • 3 cm gember, fijngesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 l tomatensap van Smaakt
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el maïzena, losgeroerd in een beetje water
  • 100 g taugé
  • 2 stengels bosui, in ringen

 

Basisingrediënten op voorraad

  • 1 l water

 

Benodigdheden

2 liter soeppan en staafmixer

 

Bereiding

  1. Sauteer de ui en voeg daarna de kipfilets aan de pan toe. Bak deze rondom bruin.
  2. Meng de azijn, miso, appelstroop, sambal en gember tot een marinade.
  3. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan met kipfilet en bak 1 min. mee. Voeg heet water en de tomatensap toe samen met de citroengras. Laat 15 min zachtjes koken.
  4. Haal de kip uit de pan en voeg de marinade toe. Pluk de kip. Roer de maizena los met een scheutje water en doe dit samen met de geplukte kip door de soep heen. Verwarm nog 1 min. 
  5. Serveer de soep met de taugé en bosui.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie