Ingrediënten voor de chicken namban:
Kip
- 250 gram kippendijen, zonder bot en vel
- 2 eetlepels zoute sojasaus, kikkoman
- 2 eetlepels mirin, Japanse kookwijn
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels aardappelzetmeel
Pikante eisalade
- 3 eieren, hardgekookt en gepeld
- ¼ rood pepertje, fijngesneden
- 1 teen knoflook, schoongemaakt en geraspt
- 1 centimeter gember, zonder schil geraspt
- 1 bosuitje, in fijne ringetjes gesneden
- ½ eetlepels zoute sojasaus, kikkoman
- 2 eetlepels mayonaise
Dressing
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel mirin
- ½ eetlepel zoute sojasaus, kikkoman
- ½ eetlepel lichtbruine suiker
- ½ limoen, rasp en sap (andere helft bij het serveren geven)
Toppings
- ½ komkommer, in lange linten geraspt
- ½ wortel, geschild en in lange linten geraspt
- 1 little gem sla, gewassen
Extra benodigdheden:
Eiersnijder
Rasp
Bereiden:
- Snijd de kippendijen in kleine stukjes van 2 bij 2 cm. Marineer de kippendijstukjes in 2 eetlepels kikkoman, 2 eetlepels mirin en de zonnebloemolie. Laat dit minimaal 20 minuten, maar het liefst een nacht, in de koelkast staan.
- Snijd de eieren in kleine stukjes. Maak een eisalade van de gesneden eieren, rood pepertje, knoflook, gember, bosuiringetjes, ½ eetlepel kikkoman en mayonaise.
- Dep de gemarineerde kippendijstukjes op een keukenpapiertje droog en wentel ze daarna door het aardappelzetmeel. Frituur de kippendijstukjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar op 170°C graden in de Airfryer. Halverwege de baktijd moet je de stukjes kip even husselen.
- Ondertussen meng je een dressing van rijstazijn, 1 eetlepel mirin, ½ eetlepel kikkoman sojasaus, lichtbruine suiker en de rasp en het sap van een halve limoen.
- Serveer de chicken namban met de komkommer en wortellinten, pikante eisalade, dressing, ½ limoen en blaadjes van de little gem.
Als je de chicken namban met eisalade lekker vindt, dan is de ayam pangang ook echt iets voor jou!