Groenten / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Vietnamese pannenkoek met makreel

Home Made Chefs

Ingrediënten uit de box: 

  • Verse kurkuma 
  • Lente-ui 
  • 100 gram rijstebloem 
  • 100 milliliter slagroom 
  • 10 gram kokos 
  • Rode peper 
  • Limoen 
  • Vissaus 
  • Komkommer
  • Gerookte Makreel 
  • Taugé

Ingrediënten uit eigen voorraad: 

  • zout en peper 
  • olijfolie 

Kookgerei: Rasp, mengkom met garde. 

Bereiden:

  1. Schil en rasp de kurkuma. Draag hierbij het liefst handschoentjes en pas op voor je kleding. Kurkuma geeft veel kleur af. 
  2. Snijd het wit van de lente-ui zo fijn mogelijk. 
  3. Meng de rijstebloem, slagroom, kokos, geraspte kurkuma, lente-ui, 100 milliliter water en wat zout en peper tot een glad pannenkoekenbeslag. 
  4. Verwijder de zaadlijsten van een halve rode peper en snijd fijn. Knijp de limoen uit. Maak en dressing van het limoensap, de rode peper, vissaus en 4 eetlepels olijfolie. 
  5. Voor dit recept gebruik je een halve komkommer. Snijd deze in vier kwarten, verwijder de kern en snijd schuin in stukken. Snijd het groen van de lente-ui in schuine ringen. Pluk de makreel, controleer goed op graten. 
  6. Meng de komkommer, makreel, lente-ui, taugé en de dressing. Laat 10 minuten staan. 
  7. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak 4 dunne pannenkoeken van het beslag. Vul deze met het makreel-groentenmengsel en serveer direct. 
Meer recepten met makreel? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie