Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Zoete verwennerij: Cashew-choco-schotsen van Juutlovesfood

Een lekkere zoete verwennerij, waar je niet vanaf kunt blijven, deze cashew-choco-schotsen van Juutlovesfood. 

cashew chocolade schotsen

Ingrediënten voor de cashew-choco-schotsen: 

  • 150 gram cashewnoten, geweekt*
  • 125 milliliter water 
  • 3 eetlepels erythritol (suikervervanger)
  • Snuf zeezout 
  • 5 eetlepels hazelnootpasta, gesmolten

*ter voorbereiding op dit recept moet je de cashewnoten eerst een nachtje in water laten weken. Spoel en droog ze daarna goed af voor gebruik. 

Extra nodig: keukenmachine, bakplaat of silliconen vorm die in je vriezer past. 

 

Bereiden: 

  1. Maak de cashewroom door de cashewnoten, water, suikervervanger en een snuf zeezout in een keukenmachine fijn te malen tot een gladde room. 
  2. Giet de cashewroom op een met bakpapier bekleedde bakplaat of siliconen vorm. 
  3. Lepel de hazelnootpasta op verschillende plekken op de cashewroom en maak ‘swirls’ met je lepel. De choco-plaat moet ongeveer een halve centimeter dik zijn. 
  4. Plaats de bakplaat minimaal 3 uur in de vriezer om hard te worden. Breek daarna in grove stukken en geniet! 

 

Meer lekkere zoetigheden of recepten van Juutlovesfood bekijken? Klik hier!

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie