Groenten / Bereidingstijd: 0-10 minuten / 0-2 personen

Kwijlen waardig! Burrata met tomatensalade

Home Made Chefs

Je klassieke burrata tomatensalade. Een kleurrijk bijgerecht of om-te-kwijlen lekker recept voor bij de borrel. Voor een extra bite serveer je 'm bij wat goed brood of crostini's. 

Ingrediënten burrata met tomatensalade:

  • 2 bollen burrata (ca. 100 gram) 
  • 300 gr gekleurde tomaten 
  • 10 blaadjes munt
  • 10 blaadjes basilicum
  • 6 takken doperwtencress (alternatief: tuinkers) 
  • 4 el olijfolie extra vergin 
  • Grof zeezout en peper

Benodigdheden

Snijplank, scherp mes

Bereiding:

  1. Haal de burrata minimaal 1 uur voor het eten uit de koelkast om deze op kamertemperatuur laten komen.
  2. Was en ontkroon de tomaat. Snijd deze in dunne plakken. 
  3. Leg de tomaten dakpansgewijs in een cirkel op het bord, leg de burrato in het midden en garneer met de verse kruiden. 
  4. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout en peper.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie