Brood / Bereidingstijd: 0-10 minuten / 0-2 personen

Brioche met pastrami

Home Made Chefs

Ingrediënten voor 2 briochebroodjes met pastrami:

  • 2 dikke plakken brioche (of witbrood)
  • 100 gr pastrami
  • 100 gr bloemkool
  • 1 sjalotje
  • 60 gr tafelzuren (cornichons, zilveruitjes en Amsterdamse uitjes)
  • 100 ml vocht van het tafelzuur
  • 2 el piccalilly
  • 1 kleine krop romaine sla
  • Verse kruiden

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Extra vergine Olijfolie
  • Grof gemalen peper en zeezout

 

Benodigdheden

Steelpannetje, oven met bakplaat

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Pel de sjalot en snijd deze in ringetjes, snijd kleine roosjes van de bloemkool en doe deze samen in een kommetje. Breng in een pannetje het vocht van de augurkjes of zilveruitjes aan de kook en giet dit over de bloemkoolroosjes en de gesneden sjalot. Laat dit 1 uurtje marineren.
  3. Smeer de plak brood in met een scheutje olijfolie en rooster ze in een oven goudbruin en krokant in ca. 8 minuten.
  4. Smeer het getoaste brood in met de piccalilly en beleg het daarna met de blaadjes sla, de pastrami en de gezuurde groenten.
  5. Garneer het broodje eventueel af met verse bieslook of peterselie.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie