Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 1+ uur / 2-4 personen

Bread & Butterpudding met sinaasappel saus

Danny

Ingrediënten voor de Bread & Butterpudding met sinaasappelsaus:

Voor de broodpudding

 

  • 1 briochebrood, mag oud zijn
  • 50 gram boter
  • 250 mililiter melk
  • 250 mililiter sinaasappelsap
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • Rasp van een halve sinaasappel 

Voor de sinaasappelsaus

  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 50 mililiter sinaasappellikeur bijvoorbeeld Cointreau
  • Rasp van een halve sinaasappel 

 
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor 170°C.
  2. Breek het brood in stukken. Smelt de boter en meng met de melk, suiker, vanillesuiker, het ei en de sinaasappelrasp.
  3. Meng het brood met het melk mengsel. Verdeel in de ingevette ovenschaaltjes en bak in circa 1 uur goudbruin.
  4. Smelt voor de sinaasappelsaus de boter met de poedersuiker. Roer de eidooiers met de sinaasappellikeur glad. Voeg al roerend het botermengsel toe.
  5. Serveer de warme sinaasappelsaus bij de broodpudding.

Tip: Maak het nog lekkerder met bol vanille-ijs.

 

 

Uit het boek: Masterclass Desserts

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie