Bereidingstijd: 1+ uur / 0-2 personen

Bolognese tosti

Danny

Ingrediënten voor de 'Bolognese tosti'

  • 40 gram pancetta, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine steel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 50 gram wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 takje basilicum, 1 takje tijm, 1 takje oregano, samen fijngehakt
  • 2 eetlepel boter
  • 100 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 25 cc rode wijn
  • Peper en zout
  • 4 sneden meergranen brood
  • 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas

Extra benodigdheden:
Koekenpan

 

Bereiden:

  1. Fruit in een ruime koekenpan de pancettablokjes, gesnipperde ui, gehakte knoflook, bleekselderijblokjes, wortelblokjes en kruiden in wat boter. Als dit wat glazig word het vuur hoger zetten en het rundergehakt toevoegen. Het gehakt rul bakken. Als het gehakt geruld is kun je er de tomatenpuree aan toevoegen en meebakken.  Afblussen met de wijn, kort doorbakken en dan op smaak maken met peper en zout. Laat de bolognesesaus iets afkoelen voor je er de tosti mee maakt, anders word het brood te klef.
  2. Smeer het meergranenbrood dun in met boter aan beide zijdes. Verdeel de bolognesesaus over 2 sneden meergranenbrood, strooi er wat geraspte Parmezaan over heen en leg er de tweede snee brood op.
  3. Gril de tosti tot hij goudbruin is.

 

Uit het boek: Tosti's met een twist.

Samenwerkingen: 
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie