Boerenkoolwok met Blauwe Kaas, Vijgen en Noten

Typisch een gevalletje ”out off the wok” een supersnelle en erg lekkere boerenkoolwok. Ben je geen fan van blauwe kaas, probeer dan gewoon oude kaas!

Boerenkoolwok 

Ingrediënten voor de boerenkoolwok:

  • 125 gram gedroogde vijgen
  • 175 gram geroosterde macadamia noten
  • Arachideolie
  • 400 gram boerenkool, gesneden en gewassen.
  • 250 gram gorgonzola 
  • Scheutje notenolie (walnoot, hazelnoot of amandelolie)

 

Extra nodig:
Wok

 

Bereiden:

  1. Snijd het steeltje van de gedroogde vijgen en snijd ze vervolgens in reepjes.
  2. Hak de macadamia noten grof.
  3. Verhit een scheutje arachideolie in de wok. 
  4. Wok de boerenkool circa 5 minuten tot deze begint te slinken, maar nog wel structuur heeft.
  5. Voeg de vijgen en de macadamia noten toe aan de boerenkool en verbrokkel de gorgonzola over het geheel en meng alles goed door elkaar.
  6. Breng de boerenkoolwok op smaak met zout, peper en een beetje notenolie.

 

Tip: serveer de boerenkoolwok met rijst of pasta, ook heerlijk als bijgerecht!

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Onze Home Made Chefs hebben ook nog een heel lekker recept voor een boerenkoolsalade met appel, rozijnen en fetakaas. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie