Bloemkoolkaaspuree met een Gepocheerd Eitje

Danny

bloemkoolkaaspuree

Ingrediënten voor de bloemkoolkaaspuree:

 • 80 gram hazelnoten
 • 4 verse eitjes
 • Scheutje witte wijnazijn
 • 1 flinke bloemkool
 • 200 gram aardappels, geschild en gesneden
 • 100 gram geraspte oude kaas
 • 16 plakken geschaafd van een blok oude kaas
 • Olijfolie extra vierge

 

Extra benodigdheden: 
Staafmixer of het bakje van de staafmixer
Gasbrander 

 

Bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C graden. Rooster de hazelnoten circa 12 minuten in de voorverwarmde oven. 
 2. Breng voor de gepocheerde eitjes water met een scheut azijn tegen de kook. Doe het ei in een schaaltje. Maak een draaikolk met een garde en giet het eitje in het midden van de draaikolk. Zorg dat het water niet gaat koken en pocheer het eitje circa 3 minuten tot het wit gestold is en de eidooier zacht blijft. Laat uitlekken en bestrooi met zout en peper.
 3. Snijd de roosjes van de bloemkool, snijd de grote roosjes flinterdun op de Chinese mandoline, snijd van de rest kleine roosjes om later te bakken.  Bewaar de afsnijdsels en de stelen en snijd in kleine stukjes.
 4. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels  en de bloemkool afsnijdsels gaar. Haal de aardappels en bloemkool uit de pan, laat uitlekken en pureer met de geraspte oude kaas gebruik hiervoor de staafmixer of het bakje van de staafmixer. Kook in het kookvocht de mooie bloemkoolroosjes beetgaar. 
 5. Rooster de helft van de bloemkoolplakjes kort met de gasbrander. Breng de plakjes en fijne roosjes op smaak met olijfolie, zout en peper. 
 6. Verdeel de bloemkoolkaaspuree over de borden. Brand kort af met de gasbrander. Leg het gepocheerde eitje in het midden op de puree. Verdeel de plakjes bloemkool, kaas en bloemkoolroosjes rondom het eitje, bestrooi de gehakte hazelnoten er omheen en druppen wel olijfolie over het gerecht.  

Voor nog meer lekkere voorgerechten kunnen jullie een kijkje nemen op onze voorgerechten pagina. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie