Groenten / Bereidingstijd: 40-50 minuten / 0-2 personen

Chili Sin Carne

Home Made Chefs

 Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 500 gr trostomaten
  • 2 oranje paprika’s
  • 1 rode peper
  • 1 prei
  • Chili sin carne kruiden
  • 300 gr gedroogde bonenmix
  • 2 st little gem sla
  • peper en zout 
  • olijfolie 

Kookgerei: pan, kookpan.

Voorbereiding: Week de bonenmix 12 uur in koud water voor gebruik. 

Bereiden:

  1. Pel en snipper de knoflook en rode ui. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de paprika en rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Halveer de prei, was grondig en snijd in halve ringen. 
  2. Kook de bonenmix circa 30 minuten in ruim water met een beetje zout. 
  3. Verwarm in een pan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika, prei en rode peper toe en bak circa 5 minuten mee. 
  4. Voeg de tomatenblokjes, chili sin carne spicemix en bonen toe en verwarm het geheel nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Snijd de little gem sla fijn en maak aan met olijfolie, peper en zout. Serveer de chilli met de fijngesneden sla. 

 

Tip: lekker in een wrap, met gekookte rijst of aardappelpuree.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie