Soep / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Aspergesoep met ei en dragon

Home Made Chefs

Ingrediënten: 

  • Soepasperges 
  • Roomboter 
  • Slagroom
  • 4 stuks eieren 
  • 1 Ui 
  • Knoflook (2 tenen)
  • Gedroogde dragon 
  • olijfolie 
  • peper en zout 

Kookgerei: kookpan, soeppan, eventueel een zeef. 

Bereiden: 

  1. Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in ruim water met een snuf zout circa 2 minuten en zet het vuur uit. Laat ze een halfuurtje in de pan nagaren. Haal de asperges uit de pan en bewaar het kookvocht.
  2. Snijd de toppen van alle asperges en bewaar deze. Snijd de onderkanten in kleine stukjes. 
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit deze in een soeppan met een beetje roomboter. Voeg de gesneden aspergestukjes en de dragon toe. Voeg hier 750 ml van het kookvocht aan toe en kook circa 5 minuten. 
  4. Voeg de slagroom en een klontje boter toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Kook de eieren circa 10 minuten. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in kleine stukjes. 
  6. Garneer de soep met het ei en de aspergetoppen. 

 

Tip: De soep is (zonder het ei) goed in te vriezen. De soepasperges zijn soms een beetje krom, maar zeker niet minder lekker. 

Tip: Door de asperges zal de soep vrij dik zijn na het pureren. Wil je liever een gladde soep? Zeef de soep dan.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie