Groenten / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Stamppot van truffelaardappel met palmkool

Home Made Chefs

Ingrediënten: 

  • 20 gr zonnebloempitten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr cherrytomaten 
  • 10 palmkoolbladeren
  • 500 gr truffelaardappelen 
  • olijfolie 
  • suiker
  • peper en zout 

Kookgerei: koekenpan, wok, kookpan met deksel. 

Bereiden:

  1. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze kleur krijgen. Haal ze uit de pan en zet apart. 
  2. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verwijder de stugge stelen en kernen van de palmkool en snijd de rest in stukjes. 
  3. Verwarm een scheut olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de palmkool, cherrytomaten en 1 theelepel suiker toe. Stoof het geheel in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Schil en halveer de truffelaardappelen. Kook ze in water met zout in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog. Stamp de aardappelen met zonnebloempitjes en peper en zout tot een grove stamppot. 

Tip: Wil je de stamppot iets smeuïger maken? Voeg dan boter of melk toe.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie