Salades / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Salade Caprese

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • Lollo bionda 
  • 6 tomaten
  • Basilicum
  • 1 bol knoflook (waarvan 1 teen te gebruiken voor dit recept)
  • Buffelmozzarella
  • peper en zout 
  • olijfolie 
  • mosterd

Kookgerei: mengkom en garde. 

Bereiden: 

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de lollo bionda. Haal de bladeren los en was ze. Dep ze droog en scheur in grove stukken. 
  2. Ontkroon de tomaten en snijd in zo dun mogelijke plakken. 
  3. Pluk de blaadjes van 4 takjes basilicum. Hak de knoflook zo fijn mogelijk. 
  4. Verdeel de lollo bionda over twee borden. Leg de tomaten dakpansgewijs op de sla en leg tussen elke plak tomaat een blaadje basilicum. Leg de buffelmozzarella in zijn geheel midden op het bord. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Meng een halve eetlepel mosterd met 100 ml olijfolie, de fijngehakte knoflook en een snuf zout en peper. Klop met een garde tot een goed gemengde vinaigrette ontstaat. 
  6. Garneer de salade caprese met de vinaigrette en wat blaadjes basilicum.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie