Soep / Bereidingstijd: 2+ uur / 0-2 personen

Komkommer Paprika Gazpacho

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • 1 tros tomaten circa 750 gr
  • 2 komkommers 
  • 2 rode paprika 
  • 1 sjalot 
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika 
  • 1 Rode chilipeper
  • olijfolie 
  • witte wijnazijn 
  • peper en zout 

Kookgerei: kookpan, schuimspaan, blender of staafmixer. 

Bereiden:

  1. Breng een pan water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaat en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel de tomaten in het kokende water onder tot het velletje omkrult. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud stromend water. Ontvel de tomaten. 
  2. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Schil 1½ komkommer en snijd in grove stukken. Snijd de gepelde tomaten in grove stukken. Pel en snipper de sjalot. Hak 2 tenen knoflook. 
  3. Maal de groenten met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn en 150 milliliter koud water in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet de gazpacho afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. 
  5. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en groene paprika en snijd in kleine blokjes. 
  6. Halveer de rode peper, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd heel fijn. 
  7. Serveer de komkommer, groene paprika en rode peper in aparte bakjes bij de gazpacho zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie