Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Flammkuchen met bieten en beukenzwammen

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • Rode bieten
  • 1 rode ui 
  • 1 bakje beukenzwammen 
  • Flammkuchen bodems*
  • 1 bakje crème fraîche 
  • olijfolie 
  • peper en zout 

* Je krijgt of twee grote of 4 kleine flammkuchen bodems.

Kookgerei: Bakplaat, kookpan, bakpapier. 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Plaats de bakplaat (zonder bakpapier) al in de oven zodat hij goed heet kan worden.
  3. Kook de rode bietjes in de schil in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Pel de schil van de afgekoelde bietjes en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Pel en snijd de rode ui, halveer en snijd in zeer dunne halve ringen.
  5. Snijd van de beukenzwammen de onderkant van de steeltjes af.
  6. Leg de flammkuchbodems op bakpapiertjes. Smeer de bodems in met een laagje crème fraiche. Verdeel wat plakjes biet, de beukenzwammen en de rode ui erover. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. 
  7. Bak de flammkuchen in circa 10 minuten op de hete bakplaat tot de bodem goudbruin is.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest