Groenten / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 0-2 personen

Groentecurry met Zonnespelt

Home Made Chefs

Ingrediënten uit de box: 

  • zakje zonnespeltkorrels (waarvan de helft te gebruiken voor dit recept)
  • 2 uien  
  • 3 wortels 
  • 4 tomaten 
  • 1 gele courgette 
  • 200 gr oesterzwammen 
  • 1 bosje wilde kruidenmix (eerst wassen voor gebruik)
  • 1 zakje currykruiden 

Ingrediënten uit eigen voorraad: 

  • olijfolie 
  • peper en zout 

Kookgerei: rasp, stoofpan met deksel, zeef. 

Voorbereiding: Week de zonnespeltkorrels minimaal 6 uur in koud water. 

Bereiden:

  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Rasp de wortels en snijd in blokjes. Snijd de tomaten en de courgette in blokjes.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pluk de wilde kruidenmix. 
  3. Giet de gewelde speltkorrels af. Breng de speltkorrels met ruim vers koud water aan de kook. Kook de speltkorrels zachtjes in circa 40 minuten beetgaar. 
  4. Verwarm in een stoofpan een scheutje olijfolie en fruit de uienringen. 
  5. Voeg de currykruiden en de geplukte kruidenmix toe en bak dit kort mee.
  6. Voeg de courgette-, wortel- en de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Voeg daarna de oesterzwamreepjes toe en verwarm deze nog circa 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de groentecurry met de speltkorrels.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie