Soep / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Gepofte Paprikasoep

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • 5 paprika’s (diverse kleuren) 
  • 2 sjalotten 
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje cress
  • olijfolie 
  • bouillonblokje 
  • peper en zout 

Kookgerei: Bakplaat met bakpapier, aardappelschilmesje, plastic bak met deksel, soeppan, staafmixer.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Was en halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten.
  2. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Blaker ze circa 20 minuten in de oven tot ze zwart beginnen te worden. 
  3. Doe de paprika’s nu heet in een plastic bak met deksel en laat ze daarin afkoelen.
  4. Verwijder daarna het velletje van de paprika’s met een aardappelschilmesje.
  5. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak twee tenen knoflook. 
  6. Verhit in een kookpan een scheutje olijfolie en fruit de sjalotten en knoflook. Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. 
  7. Voeg de paprika toe en laat ongeveer 3 minuten doorkoken. 
  8. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de soepkommen en garneer met een paar takjes cress.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie