Salades / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Bietensalade met sinaasappel

Bram

Deze salade bestaat uit drie verschillende soorten biet: de chioggabiet, bekend om zijn rode-witte ringen, de gele biet en de rode biet. Een lust voor het oog én voor de maag. Vergezeld door avocado en sinaasappel die deze salade heerlijk fris maken.

Ingrediënten voor bietensalade met sinaasappel

  • 150 gr chioggiabietjes 

  • 150 gr gele bietjes 

  • 200 gr rode bietjes 

  • 1 st grote sinaasappel 

  • 1 st avocado 

  • 30 ml olijfolie 

  • 1 el honing 

  • 5 gr peterselieblaadjes 

  • 2 takken doperwtencress  

 

Basisingrediënten op voorraad  

  • Olijfolie 

  • Peper en grof zeezout 

 

Benodigdheden 

Oven met bakplaat, staafmixer 

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Schil de bieten, snijd deze in 8 tot 10 partjes en meng deze op de bakplaat met een scheutje olijfolie, peper en zout. 
  3. Rooster de bietjes gaar in ca. 40 minuten. 
  4. Rasp de schil van de sinaasappel, schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit. 
  5. Mix de helft van de sinaasappelpartjes met de olijfolie, de honing de peterselie en wat peper en zout tot een gladde dressing. 
  6. Snijd de avocado door de midden, verwijder de pit, lepel de avocado uit de schil en snijd in reepjes. 
  7. Haal de bietjes uit de oven, laat even afkoelen en meng in kom voorzichtig met de rest van de sinaasappelpartjes, de avocadoreepjes en de sinaasappeldressing. 
  8. Garneer de salade met doperwtencress of andere groene kruiden. 

Hé bietenfan! Hier vind je nog 9 andere recepten met biet in de hoofdrol. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie