Brood / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Banh mi met pittige kip

Bram

 

Banh Mi is één van de vele recepten die ik meenam uit mijn reis door Azië. Dit overvolle broodje heeft met zijn vietnamese roots ondertussen een flinke reis gemaakt en kun je tegenwoordig ook gewoon op de Utrechtsestraat in Amsterdam vinden. Als je bánh mì letterlijk vertaald rolt het woord 'brood' uit Google Translate en dat is eigenlijk natuurlijk ook precies wat het is. De Vietnamezen namen het over van de beste broodmakers ter wereld: namelijk de Franse kolnisators en gaven er hun eigen draai aan.

Ben je in Vietnam dan kun je deze sandwich op iedere hoek van de straat als 'streetfood' eten en wordt je doodgegooid met verschillende varianten. Vaak wordt een bahn mi met varkensvlees gemaakt, maar ik gooi er een twist in en maak 'm met kip. Probeer de kip zo lang als mogelijk te manieren. Dit komt de smaak echt ten goede! Mark my words.

 

Ingrediënten voor 1 grote pistolet banh mi met pittige kip

  • 1 pistolet of stokbrood 
  • 200 gr kipfilet
  • 4 el Ketjap
  • 1 el chiliflakes op olie
  • 2 bladen Chinese kool
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/4 rode ui
  • 1 rode peper
  • 50 gr suiker
  • 50 ml azijn
  • 10 blad munt of koriander
  • 1 lente-ui

 

Benodigdheden:

Bakpan of wok, oven, kookpannetje

 

Bereiding:

  1. Snijd de rode peper in ringetjes. Breng in een kookpannetje de suiker en azijn aan de kook samen met de rode peper.
  2. Snijd de paprika in stukjes, de komkommer in linten en de rode ui in halve maantjes.
  3. Giet de hete zoet-zure marinade over de groenten en laat dit minimaal een uur marineren.
  4. Bak het broodje af volgens de verpakking.
  5. Snijd de kipfilet in dunne plakjes, bak ze kort aan in de olijfolie en blus ze af met de ketjap en de chiliflakes op olie. Laat kort doorsudderen tot de saus lekker sticky is geworden.
  6. Beleg een broodje met 2 bladeren Chinese kool, leg hierop de kip met de marineerde groenten.
  7. Garneer af met gesneden lente-ui, grof gesneden mint en giet hierover de saus die nog in de pan zit.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie