Salades / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Aziatische nicoise salade met vegan tonijn

Denise

 

Ingrediënten voor Aziatische nicoise salade met vegan tonijn

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 350 g sperziebonen
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 el azijn
  • 1 el suiker
  • 1 pot Vegan Vuna
  • 125 g wakame salade
  • 4 el gefrituurde uitjes

 

Dressing

  • ¼ rode peper, fijngehakt
  • 2 cm gember, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 el sojasaus
  • 1 el appelazijn
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad

 

 

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met zout water op het vuur en breng deze aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd plakken van ongeveer 1 cm dik. Kook deze plakken in 10-15 minuten gaar. Verwijder de kontjes van de sperziebonen en kook deze de laatste 4 minuten mee met de zoete aardappelen.
  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd daar mooie schuine plakken van. Snijd ook van de rode ui dunne halve ringen. Leg de ui en komkommer in een schaaltje en meng hier de azijn, suiker en 3 el kokend water doorheen. Zet apart.
  3. Meng alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
  4. Leg op ieder bord een aantal plakken zoete aardappel. Meng de sperziebonen, komkommer, ui, dressing en Vegan Vuna door elkaar. Serveer met de wakame salade en gefrituurde uitjes bovenop.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie