Rijst / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Aziatische Bowl met wilde rijst en paksoi

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • 1 komkommer 
  • 1 rode ui 
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tomaat 
  • 250 gr wilde rijst 
  • 1 lente-ui 
  • 2 Baby paksoi 
  • 1 Sesam spicemix
  • 25 stuks kleine eetbare bloemetjes
  • suiker 
  • witte wijnazijn 
  • sojasaus 

Kookgerei: Steelpan 2x. 

Bereiden:

  1. Halveer de komkommer. Bewaar 1 helft en snijd de andere helft in blokjes. 
  2. Breng in een steelpan 150 ml water, 150 gram suiker en 150 ml witte wijnazijn aan de kook. Haal zodra de suiker is opgelost de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de komkommer toe en laat minimaal een halfuur staan. 
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Ontkroon de tomaat en snijd in kleine blokjes. 
  4. Verhit in een kleine steelpan een scheut olijfolie. Voeg de tomaat, ui, knoflook, 100 ml sojasaus, 1 el suiker en 200 ml water toe. Kook op middelhoog vuur tot een dikke saus. 
  5. Breng in een pan ruim water aan de kook met een snuf zout. Voeg de wilde rijst toe en kook circa 20 minuten. Giet af. 
  6. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Snijd de blaadjes los van de paksoi. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de lente-ui en paksoi kort aan. Meng hier het zakje sesam spicemix door. 
  7. Meng de gekookte rijst naar smaak met de saus.
  8. Serveer de rijst in twee schaaltjes, leg hier bovenop de paksoi, zoetzure komkommer en eetbare bloemen.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie