Zelf atjar maken? Dat doe je zo!

Ingrediënten

  • 500 gram witte kool
  • 1 stuks winterpeen
  • 2 stuks paprika
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 stuks Spaanse peper
  • 2 tl. kurkuma
  • 250 gram azijn (liefst witte wijnazijn anders natuurazijn)
  • 250 ml water

 

Benodigdheden

Kookpannetjes en wekpotten (bijvoorbeeld deze)

 

Bereiding:

  1. Kook voor het afmaken de potjes en dekseltjes ongeveer een kwartier in kokend water om te steriliseren. Laat potjes en deksels uitlekken op een schone theedoek.
  2. Voor het lekkerste resultaat maak je deze een dag van tevoren. Paar uur kan ook, maar hoe langer hoe lekkerder. Na bereidding kun je deze nog makkelijk 1 week goed houden in de koelkast, en een paar maanden in de dichte jarr.
  3. Snijd de kool en de paprika in dunne reepjes. Dit is makkelijker met een keukenmachine met schaaf, maar met een scherp met kan dit uiteraard ook.
  4. Schil de winterpeen en rasp deze in reepjes.
  5. Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes zonder de zaadjes (met zaadjes als je van pittig houdt).
  6. Vul de jarr met de gesneden groenten. Druk dit goed aan omdat de groenten nog wel iets gaan krimpen.
  7. Breng de suiker met de peper, de kurkuma, het water en de azijn aan de kook en giet dit kokend over de gesneden groenten. 
  8. Plaats de deksel op de jarr en laat nu ondersteboven afkoelen buiten de koelkast. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie